Pampeliškový čaj Biofarm 50 g

Kód: 5363
Neohodnoceno
Značka: Biofarm
79,90 Kč
Skladem
  • Zmírňuje žaludeční potíže
  • Stimuluje produkci žluči v játrech 
  • Má protizánětlivý účinek

Čaj z kořene pampelišky působí uklidňujícím způsobem na trávicí systém a nejznámější je účinek na játra, která pomáhá čistit a regenerovat.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Je bohatý na antioxidanty

Pampeliška je plná silných antioxidantů, což může vysvětlovat, proč má tato rostlina tak široké zdravotní využití. Antioxidanty jsou molekuly, které pomáhají neutralizovat nebo předcházet negativním účinkům volných radikálů ve vašem těle. Volné radikály jsou produktem normálního metabolismu, ale mohou být velmi destruktivní. Přítomnost příliš velkého množství volných radikálů přispívá k rozvoji nemocí a urychlení stárnutí.

Proto jsou antioxidanty nezbytné pro udržení vašeho těla zdravého.

Pampeliška obsahuje vysoké hladiny antioxidantu beta-karotenu, o kterém je známo, že poskytuje silnou ochranu před poškozením buněk a oxidačním stresem ( 1 ). Jsou také bohaté na další kategorii antioxidantů, nazývané polyfenoly, které se nacházejí v nejvyšší koncentraci v květu, ale nacházejí se také v kořenech, listech a stoncích.

Zdraví jater

Pampeliška je užitečná při čištění jater od toxinů a jejich obnově, udržuje optimální hladinu vody v těle a rovnováhu elektrolytů. Kořen pampelišky obsahuje hořkou sloučeninu taraxacerin, která zvyšuje hladinu žluči vylučované žlučníkem, čímž pomáhá játrům čistit se ( 2 ).

Zdraví ledvin

Pampeliška je známá také svým močopudným účinkem, kdy pomáhá ledvinám čistit toxiny, sůl a přebytečnou vodu tím, že zvyšuje tvorbu moči. Tato akce inhibuje růst mikrobů v močovém systému a nahrazuje část draslíku ztraceného v tomto procesu.

Trávení

Pampeliška podporuje očistu trávicího traktu, zejména od následků nadměrné konzumace tučných jídel, kávy a drog. Pampeliška, známá jako „hořké tonikum“, stimuluje trávení a působí jako mírné projímadlo. Hořká chuť pochází z minerálu síry, který je nezbytný pro syntézu bílkovin, čištění jater, činnost enzymů, zdravou kůži, vlasy a nehty. Kořen pampelišky také podporuje střevní flóru, protože obsahuje složky jako inulin, které působí jako prebiotikum – specializovaná rostlinná vláknina, která podporuje růst prospěšných mikroorganismů ve střevech.

Složení: 100% kořen pampelišky (Taraxaci radix)

Způsob přípravy: 2 lžičky čaje zalijeme 2-3 dcl studené vody, krátce povaříme, za občasného míchání necháme 20 minut přikryté. Poté přecedíme a dosladíme dle libosti.

Způsob skladování: Skladujte v suchu a temnu při teplotě do 25⁰C.

 

balení: 50g

Výrobce: BIOFARM d.o.o. , Ventilatorska 14, 10250 Lučko

Země původu: Chorvatsko

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: