Jak již sám její název napovídá, je to destilát s přísadou určitých trav - bylin.
Její domovskou oblastí jsou přímořské části Chorvatska.
Existuje velký počet druhů travarice, podle toho, jaké byliny jsou jejími přísadami, případně, jak dlouho se tyto byliny nechávají v pálence vyluhovat. Nejčastěji to bývají routa a máta, ale častá je i šalvěj, rozmarýna, levandule i mnohé jiné, v nejrůznějších kombinacích. Právě tyto byliny dodávají travarici její typickou žlutavou nebo nazelenalou barvu.
Kategorie: | Víno, Likéry |
---|
Jak již sám její název napovídá, je to destilát s přísadou určitých trav - bylin.
Její domovskou oblastí jsou přímořské části Chorvatska.
Existuje velký počet druhů travarice, podle toho, jaké byliny jsou jejími přísadami, případně, jak dlouho se tyto byliny nechávají v pálence vyluhovat. Nejčastěji to bývají routa a máta, ale častá je i šalvěj, rozmarýna, levandule i mnohé jiné, v nejrůznějších kombinacích. Právě tyto byliny dodávají travarici její typickou žlutavou nebo nazelenalou barvu.