Když se lidé pokusí o toto jídlo, nemohou uvěřit, že něco tak jednoduchého může dát tak bohatou a intenzivní chuť. Další otázka jde směrem k získání receptu.
Tajemství je v kombinaci dobrého červeného vína a oliv. Je to jeden z těch receptů, ve kterých se vínem nešetří.
Olivy jsou příběh sám o sobě. Můžete je používat po celý rok. Uchovávejte je v chladničce a použijte podle potřeby. Jsou vynikající na pizze nebo nakrájené na chleba. Nejlepší jsou černé s peckou.
Pro 4 osoby: Doba přípravy 1,5 - 2h (Kuře doporučujeme nechat marinovat přes noc)
Kuře cca 1,3 kg
0,5l červeného vína
Hrst surových nebo pečených černých oliv
Olivový olej
3 cibule
Sůl, pepř
Rýže
0,1l koňaku
Příprava:
1. Rozporcujte kuře a odstraňte kůži. Osolte, opepřete kuře a nechte ho marinovat v kombinaci s olivovým olejem a koňakem.
Doporučujeme nechat marinovat přes noc.
2. Orestujte cibuli na olivovém olej.
3. Když je orestováná, přidejte kuřecí kousky a nechte opéct do zlaté barvy. Buďte opatrní, abyste maso a cibuli nespálili.
4. Jakmile je maso hotové přidáme 0,5l červeného vína a hrst oliv. Poté necháme vařit cca 60 minut na menší stupeň.
Po hodině olivy změknou a uvolní lahodnou vůni. Kuřecí maso získá krásnou tmavě fialovou barvu a začne se oddělovat od kostí a víno vytvoří intenzivní, hustou a aromatickou omáčku. Podáváme s rýží, která se nejlépe hodí k tomuto jídlu a minerální vodou Jamnica.