Certifikát ověřeno zákazníky Heureka. Osobní odběr v Mělníku, či zaslání přes DPD, ČP. Při nákupu nad 1000,- kč doprava ZDARMA na výdejní místa Zásilkovna max.4,9kg, Uloženka 10kg! Možnost velkoobchodní spolupráce!
Neohodnoceno

Istrijský pršut v celku cca 1kg

Výroba Istrijského pršutu je omezena výhradně na území Istrie. Istrijský pršut je výrobek z vepřové kýty, nasolený mořskou solí s přídavkem koření, sušený na vzduchu bez uzení jako např. pršut Dalmatský a podrobený procesu zrání a sušení po dobu nejméně 12 měsíců. Specifičnost Istrijského pršutu spočívá v dovednosti, zručnosti a znalostech při jeho výrobě, v původních výrobních recepturách a v mnohaletém věhlasu tohoto výrobku. Doporučujeme ochutnat jak pršut z Dalmácie tak Istrije.
Bez lepku.

 

Skladujte v suchu při teplotě 4-18°C

 
Skladem
Kód: 988
Značka: Buretić Bregi
799 Kč –13 % 699 Kč 699 Kč / 1 kg
Kategorie: Klobásy,pršut,sýry,speciality
Hmotnost: 1 kg
prsut buretic
799 Kč –13 %
Buretić Bregi působí v oblasti masných výrobků již 15 let. Na svazích Učky Dalibor Buretić pokračoval v rodinné tradici, která rostla a produkuje místní zemědělské a živočišné produkty z masa a mléka již více než sto let a vytváří autonomní hodnotu.
"Recepty se opírají o tradici, ale jsou zdokonaleny vlastním kořením tak, aby neměly chuť velkého průmyslu a aby udržely svou nedotčenou kvalitu a uznání. Náš produktový princip je ve skutečnosti to, co jsme do výrobku vložili, takový chceme i získat " jsou jednoduché kombinace s kvalitními surovinami ", odhaluje Dalibor Buretić.
"Každá složka našich výrobků má svůj původ, víme přesně, odkud pochází. Spolupracujeme s nejkvalitnějšími pěstiteli z Istrie, Záhřebu a Slavonie i pohraniční oblasti Slovinska.Rodinné farmy pěstují vepřového, jehněčí a skopové maso, stejně jako je výborná spolupráce s rodinou Karlić lanýži v okolí Buzetu.
"Nechceme být největší, ale nejlepší"
Říká pan Buretić.
 
Informace o pršutu.
 

Pršut je dědictví po Benátčanech, kteří byli v jadranském přímoří pány kolem 400 let. Pršut byl u nich velmi oblíben a je pochoutkou v celé Itálii dodnes. Vyrábí se a prodává se pod názvem prosciutto (odtud i chorvatský název pršut); pod tímto názvem se jako delikatesa dováží i k nám.

Stejně si pršut cení i Chorvaté. Bez pršutu se na pobřeží, ale vlastně ani téměř v celém Chorvatsku, neobejde žádné posezení s přáteli, žádná recepce, oslava či slavnostní oběd. A pokud jste ho ještě nikdy neochutnali, zkuste si ho dát, buď jako předkrm nebo prostě k večernímu posezení. S kvalitním červeným vínem ho jistě i vy oceníte.

Jak chorvatský pršut, tak italské prosciuto se vyrábí v každé středomořské zemi, resp. v každém regionu specifickým způsobem. Každý pršut má pak svou typickou chuť, vůni, konzistenci, barvu a znalec je pochopitelně vzájemně rozliší.

Při výrobě pršutu jsou důležité četné podrobnosti a postupy, jen zdánlivě nedůležité. Je velmi důležité, z jaké odrůdy vepřů se pršut vyrábí, z jak těžkých a jak starých kusů, čím je nejlépe prasat krmit aj. Maso se za určité teploty nasoluje a pak se po několik dnů za sebou dosoluje, případně se ochucuje některým přírodním kořením.

Zrající pršut se pak za určité teploty a dalších podmínek opečovává 12 až 18 měsíců. Musí být kromě teploty vzduchu dodržována i vzdušná vlhkost. Suší se pověšený buď jen v proudu vzduchu istrijský pršut nebo v proudu vzduchu a v chladném dýmu. Čím chladnější je vzduch a čím vzdálenější je zdroj dýmu, tím lépe.

Pak už je pršut připravený ke konzumaci. Jen je třeba připomenout, že se pršut má krájet výhradně ručně, nikoli na kráječi!