Neohodnoceno

Graševina Premium 0,75l (r.2017)

Graševina Premium je nejdůležitější víno vinařství Belje. 

Nejen v Chorvatsku jej zákazníci pravidelně prohlašují za výjimečné a kvalitní víno, které získává již několik let ocenění.

Graševina premium je originální víno, které vykazuje směs citrusových vůní (mandarinky a grapefruitu) s nádechem zeleného jablka a velmi silnou minerálností. Dlouhá dochuť má jak lehkou mandlovou hořkost, tak specifickou heřmánkovou chuť, která je typická pro východo-chorvatská suchá vína Graševina.

Toto je skutečně vynikající víno, na které jsme hrdí zejména proto, že úspěšně spojuje svěžest a lehkost. Vinařství Belje.

Skladem
Kód: 1697
Značka: Vina Belje
219 Kč –9 % 198,90 Kč
Kategorie: Víno, Likéry
p grasevina
Tip
219 Kč –9 %

Graševina Premium je nejdůležitější víno vinařství Belje. 

V Chorvatsku jej zákazníci pravidelně prohlašují za výjimečné a kvalitní víno, které získává již několik let ocenění.

Belje's Premium Graševina je originální víno, které vykazuje směs citrusových vůní (mandarinky a grapefruitu) s nádechem zeleného jablka a velmi silnou minerálností. Dlouhá dochuť má jak lehkou mandlovou hořkost, tak specifickou heřmánkovou chuť, která je typická pro východo-chorvatská suchá vína Graševina.

Toto skutečně vynikající víno, na které jsme hrdí zejména na to, že úspěšně spojuje svěžest a obsah.

Graševina je nejrozšířenějším druhem vína v Chorvatsku a v celosvětovém měřítku se umístila na 15. místě z hlediska celkové přítomnosti. Jedná se o bílé víno typické pro střední Evropu a odborníci na víno z celého světa věří, že pochází z povodí Dunaje. Zde ve východní části Chorvatska našla Graševina ideální podmínky pro růst a naturalizovala se do té míry, že ji ve Slavonii, Baranyi a chorvatském údolí Dunaje považují za svůj kultivar. Graševina je druh, který poskytuje četné a různé druhy vín, od čerstvých a aromatických jednodušších vín až po strukturovaná a výjimečná vína s přívlastkem z pozdního sklizně nebo ledová vína. Rozpoznatelné rysy Graševiny jsou její kyseliny a mírná hořká hořkost.